Avalon Project

We undertook a complete internal renovation of a four bedroom cottage where the brief was to create a functional living space with a lux beach house feel.

This was achieved through customised joinery in every room, the use of skylights and additional windows to maximise light and high end finishes including brass mirrors and tapware, marble bench tops and oversized door openings.

Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project
Customconstruction Avalon Project Customconstruction Avalon Project

“We have nothing but admiration for the way Sam and the Customconstruction team realised the combined vision for our Avalon family house. The collaboration between all parties was both realised and highly effective. Throughout the tight and well-planned time-line, there was constructive discussion as well as continued idea development and improvement. Customconstruction completely understood all the aspects that were important to us, like the finishes and details, and didn’t waste our time and budget with anything unnecessary.

Customconstruction was recommended to us early in the design process. We were fortunate to engage them and to realise early on that their reputation for excellence and project management was well deserved.

We used to enjoy our home, now we need a good reason to go out. It is a pleasure and a privilege to live here.”

Adam, Nikki, Max, Zac and Jake

Narraweena Project

Narraweena Project

This knock down rebuild of a quintessential coastal home was an absolute dream to work on. Designed by the team at Studio Haptic, no detail was left unturned when executing the design and build of this superior home. Articulated over two levels, the home was...

Bilgola Project

Bilgola Project

When our clients originally asked us to complete a new carport and sandstone fence to this home we wanted to ensure that the design was well considered and proportioned and that the detailing matched the original house so that it gave you the sense that the structure...

Newport Project

Newport Project

We recently completed this studio for our clients to use as a home office or place for guests to stay. Built over the existing double garage, it is a neat solution for an otherwise unused space, that ties in perfectly with the main house. "Our...

Bayview Project

Bayview Project

We undertook a large scale alteration and second storey addition to this family home nestled amongst the trees in Bayview. The client opted for a contemporary design in a striking monochrome colour palette which looks stunning when positioned against the lush,...

Palm Beach Project

Palm Beach Project

The brief was to turn this existing four bedroom, three bathroom 1960’s bungalow style home into a luxury five bedroom, six bathroom weekend retreat that had multiple living and entertaining areas suitable for multi-generational use and entertaining family and...

Church Point Project

Church Point Project

We undertook an extensive alteration to an existing 1960’s, two storey beachcomber property at Church Point. The house’s structural configuration was designed to increase space on the lower level, making it more functional for this family home. Moving upstairs, the...